Maak zelf je fietspad terwijl je rijdt met de ‘Light Lane’

Gedaan met het harde peddelen in het donker om je dynamo in gang te houden. Met de Light Lane maak je met 2 laserstralen je eigen fietspad, zonder ook maar enige moeite.

De Light Lane bakent met twee laserstralen je eigen fietspad af. Het systeem werd ontworpen door twee heren van Altitude, een bedrijf gespecialiseerd in productinnovatie. Zij vonden dat de tijd gekomen was om het fietspad aan te passen aan de fietser in plaats van omgekeerd.

Euh!?…Wablieft??

Vrij eenvoudig nochtans. Een ledlampje zorgt voor twee lichtstrepen rondom de fietser, links en rechts. Op de grond achter de fiets wordt een logo van een fietser geprojecteerd. Hierdoor wordt de zwakke weggebruiker voortdurend in de spotlight gezet. Deze manier van signalisatie zou volgens de uitvinders veel beter werken dan de klassieke lichten.

Het moet gezegd: de beelden op onderstaand filmpje geven je toch een gevoel van veiligheid wanneer je je tussen het drukke verkeer begeeft. Bovendien zou je de batterijen van de Light Lane eenvoudig kunnen opladen met je gsm-lader! Als dat niet mooi gevonden is!

De Light Lane zit momenteel nog in een testfase. Je zal dus nog even moeten wachten vooraleer je in alle rust ’s nachts de baan op kan met je tweewieler. En mocht je dan toch de trotse eigenaar zijn van een Light Lane, vergeet dan niet dat je nog steeds op het echte, én reglementaire fietspad moet rijden!

Foto’s, artikels en meer uitleg kan je vinden op www.lightlanebike.com

Bron: www.nieuwsblad.be

Leave a reply