Skatende baby Mathys hit op internet

96 rolschaatsende baby’s zijn de nieuwste hit op het web. In de hoofdrol: Mathys Michotte, de 9 maanden oude baby uit Luik (België).  Op de tonen van de hiphophit ‘Rapper’s delight’ haalt hij de mafste trucs uit -uiteraard trucage-. De nieuwe spot van Evian is intussen al door miljoenen mensen bekeken, wereldwijd.

Mama Mathys schreef haar zoontje enkele maanden geleden in bij het Brusselse castingbureau Ministar. “Gewoon, zomaar.”, aldus de fiere mama.

“Twee weken later werden we uitgenodigd op een casting. Mathys genoot daar écht van elk moment. Hij moest op een bewegende tafel zitten, wat rondkijken én lachen. En laat dat nu net zijn specialiteit zijn. Mathys mag geen camera of fototoestel zien of hij gaat uit zijn dak. Van wie onze zoon dat heeft, weet ik niet. Wij zijn maar gewone mensen.” (Bron: www.nieuwsblad.be).

De beelden van Mathys werden in een studio in Brussel opgenomen, het ‘skatepark’ werd gefilmd in Melbourne. De beelden werden achteraf samengevoegd, wat op sommige momenten wat slordig over komt. Maar de virale marketing doet weer haar werk: de spot gaat nu al over de lippen van miljoenen kijkers. De Engelstalige versie werd intussen al meer dan 3.000.000 keer bekeken op Youtube en de spot zal de komende weken op heel wat tv-schermen te zien zijn.

Het zal de waterprocucent allicht geen windeieren leggen.

Extra: lees hier het interview met de fiere mama van Mathys >>

Leave a reply