Google vindt niet álles…

…of toch niet meteen. Vandaag een mailtje gekregen van een surfer die graag wilde meespelen aan de Philips-wedstrijd op Nieuwsblad.be. Hij had de url uit de krant www.nieuwsblad.be/philips in de zoekbalk van Google ingetikt…

‘De link naar uw wedstrijd is niet correct, ik kom op een pagina met artikels terecht…’.

Probleem? Deze url werd enkele dagen eerder aangemaakt, en bijgevolg nog niet geïndexeerd (lees: opgenomen in de zoekdatabase van Google) door de zoekrobot. De resultatenpagina die de man te zien kreeg leidde hem dan ook geenszins naar de wedstrijd.

Eigenlijk is er geen probleem, deze case is een uitzondering. Andere url’s als www.nieuwsblad.be/festivals worden wel netjes gevonden.

Deze man is zeker niet de enige die url’s in de Google-zoekbalk intypt (ik betrap me er soms ook wel op). Uit de resultaten van Google Zeitgeist 2008 blijkt dat youtube, netlog, facebook en hotmail de snelst stijgende, ‘gegoogelde’ (ja man, hoe schrijf je dat!?) woorden van 2008 zijn. Zelfs Google zelf staat in de top tien.

Maar waarom zou je nog een url in je adresbalk intypen, als Google je al bedient met slechts 1 woord als youtube. Bovendien krijg je er nog eens een overzicht van verwante pagina’s bij.

Leave a reply