Quick Tip: plaats de Google +1 button op je website

Op 1 juni lanceerde Google de +1-button. Alweer een nieuwe button voor je website? Yesss! De +1 button heeft als doel om webpagina’s die jij de moeite waard vindt een waardering te geven. Een beetje zoals de Like-button van Facebook. Op termijn zal dit ook de zoekresultaten in de zoekmachine moeten helpen optimaliseren.

Voorlopig werkt de +1 button enkel op de Engelstalige versie van de zoekmachine (Google dus). Maar het kan zeker geen kwaad om de Google  +1 button nu al op je website te plaatsen. En dat is heel eenvoudig trouwens.

Hieronder leggen we in 3 stappen uit hoe je de +1 button op jouw website plaatst.

1. De Google +1 button generator

Net als bij de Facebook Like button of de Tweet-button van Twitter kan je op deze pagina een keuze maken uit verschillende opties om jouw button te genereren: de grootte van de button, de taal, een teller en eventueel de url die je wil laten waarderen. Dit laatste is optioneel. Je hoeft geen url te specifieren. Standaard zal de Google +1 button de pagina laten waarderen waar de button op geplaatst is.

Op de opties ‘Parse’ en ‘JS Callback function’ gaan we in deze tutorial niet verder in. Je vindt meer documentatie op de +1 button API pagina.

2. Een beetje Javascript

Een héél klein beetje. Het enige wat je moet doen is het eerste stuk van de code die gegenereerd werd in je pagina plaatsen. Nét boven de afsluitende body tag onderaan in je document.

Dit stukje javascript zal de server op Google aanspreken en er voor zorgen dat alle nodige scripts uitgevoerd worden om de button te tonen en de kliks van bezoekers te verwerken.

Je mag die code ook in de head van je pagina steken, maar het is aan te raden om javascript onderaan je pagina te zetten.

3. En nu, de kers op de taart

Het laatste wat je nu moet doen is de +1 button nog een plaatsje op je pagina geven. Dat doe je met deze code:

<g:plusone></g:plusone>

Het maakt niet uit of je de Google +1 button een of tien keer op je website plaatst. Plaats hem tussen je andere social buttons, of zet hem naast de titel van je artikel.

En voila, je bezoekers kunnen nu jouw artikels waarderen. Oh ja. Vond je deze quick tip nuttig? Geef em dan een +1!

Leer meer over de Google +1 button

Wil je meer weten over de Google +1 button? Hieronder vind je enkele interessante artikels:
De officiële Google +1 site
Google komt met +1 button, het antwoord op de Facebook Like
SEO-effect van de Google +1 knop onderzocht

 

Leave a reply