Eerste “crisis-restaurant” in België opent de deuren

In het Brusselse Evere hebben 2 caféuitbaters een culinaire oplossing voor de crisis gevonden. Ze toverden het feestzaaltje van  café ‘The Come Back’ om tot restaurant.  De klanten mogen zelf kiezen hoeveel ze willen betalen voor hun maaltijd.

In het café serveerden Rudy De Bruyne en Frederick De Smet ook al kleinere gerechten. Maar ze merkten dat die minder vlot over de toonbank gingen en toen kwamen ze tot deze pay what you want -formule.

Het idee is niet nieuw. Het komt overgewaaid uit Canada en Groot-Brittanië. Daar is deze pay what you want -formule alvast een groot succes. Restaurants die deze pay what you want-formule hanteren zagen hun omzet stijgen met 17%.

Voor mij een gratis menu graag.

De uitbaters rekenen een beetje op de goodwill van hun klanten. Normaal kost een dagmenu +- 8 euro. Sommige mensen zullen (bewust of onbewust) te veel betalen, anderen te weinig. Er hangt wel een minumumprijskaartje van 1 euro aan vast. Dus een gratis maaltijd, dat zit er niet in.

De ene klant zal te weinig betalen, de andere te veel. Over het algemeen denk ik dat onze clientèle zo’n 30 procent zal proberen te besparen. Rudy De Bruyne en Frederick De Smet in Het Nieuwsblad

Rudy en Frederick zeggen dat ze hun verlies goed kunnen maken uit de drank die hun klanten bestellen. Niet dat deze aan woekerprijzen verkocht worden: voor een cola bijvoorbeeld tel je 1,5 euro neer.

Ook de leverenaciers springen mee op de kar. Zij geven een kleine korting en hopen dat ze door het succes van het restaurant meer afzet kunnen creëeren.

Let wel op voor je met een halflege beurs vertrekt naar ‘The Come Back’, want de pay what you want -formule is niet geldig tijdens de weekends.

Meer info op: http://thecomeback.over-blog.com/

Of lees het interview op www.nieuwsblad.be

2 comments

  1. Geertje

    24/08/2009 at 21:42

    Dat zou nog eens een leuke zijn om in te voeren bij een festival. Gewoon betalen enkel voor de groepen die je wil zien

  2. Caméronne

    24/08/2009 at 21:46

    Dan denk ik wel dat je net meer zal moeten betalen. Toegegeven, festivals zijn niet erg goedkoop, maar je krijgt er wel een heel pakket aan artiesten bij!

Leave a reply