Meest besproken domeinnaam ‘www.sex.com’ te koop

De bekendste websitenaam van het begin van het internettijdperk staat te koop. Klik gerust even door, maar kijk snel even of er niemand achter je staat mee te kijken: www.sex.com.

Escom, de eigenaar van de site die nauw samenwerkt met Playboy, heeft besloten de website van de hand te doen, wegens niet winstgevend genoeg. Vreemd denk je? Nochtans, in den beginne van het internettijddperk, toen de zoekmachines nog niet spraken, waren sites als book.com, films.com de enige manier om informatie te vinden over de respectievelijke onderwerpen. Met de komst van zoekmachines als Google is dit niet meer zo evident. Type maar simpelweg het woord sex in je favoriete zoekmachine, en je wordt overstelpt met resultaten. Of je website dan www.sex.com of www.playboy.com is maakt niet uit: vandaag wordt je waarde bepaald door je plaats in de ranglijst na een zoekopdracht.

Als je interesse hebt om dit account te kopen, zal je toch een serieuze duit in het zakje moeten doen: een gedekte cheque van minstens een kleine 750.000 euro. Vier jaar geleden wisselde de domeinnaam nog voor 10,3 miljoen euro van eigenaar. Al zal dit volgens kenners (uit de internetwereld) anno 2010 een pak minder zijn. Voor zij die dachten toch het gat in de markt gevonden te hebben: Seks.be, Seks.nl zijn al bezet.

Leave a reply