Nieuw in browserland: Rockmelt, the social browser

UPDATE: Rockmelt is sinds 2012 niet meer te downloaden voor PC of Mac. Sinds 2013 werd Rockmelt overgenomen door Yahoo!. Hoe het nu verder moet met Rockmelt is niet helemaal zeker: www.rockmelt.com

Sociale netwerken als Facebook, Twitter en Netlog zijn de laatste jaren niet meer uit onze digitale wereld weg te denken. We delen foto’s met vrienden, smeden vakantieplannen, shoppen online,…

Verschillende browsers bieden plugins aan om je sociale netwerken te beheren. Maar nu is er een nieuwe speler op de markt, die het allemaal voor jou doet: Rockmelt.

Rockmelt legt de focus tijdens het browsen op sociale netwerken. Zo kan je in één klik een website delen op Facebook en Twitter. Of je kan chatten met je vrienden.

Een andere troef van Rockmelt is dat de browser strak en snel is. Rockmelt draait immers op Chromium, de open-source variant van Googles browser Chrome. Chrome van zijn kant bewees onlangs dat het als enige browser marktaandeel van IE en Firefox kon afsnoepen. Of de nieuwe speler hetzelfde kan verwezelijken, is niet meteen duidelijk. Toch wordt de sociale browers als de borwser van de toekomst beschouwd.

Voorlopig is de browser enkel nog maar te testen op aanvraag en als béta.

Lees de uitgebreide review op Appstorm
www.rockmelt.com

Leave a reply