Easter Eggs in Photoshop

Paaseieren zoeken was als kind altijd een leuke bezigheid. In alle hoekjes van de tuin kon er wel een ovaal, rond of haas-achtig zoet liggen.  Onder de taxus, achter de buxus, op de schommel, in de zandbak. Godzijdank hadden wij thuis geen vijver, want oh ja, zelfs daar zou de paashaas zijn lekkers droppen (of waren het de klokken?).

Ook je pc zit vol zogenaamde Easter Eggs. Al zal je deze paaseieren (anno 2009) niet kunnen printen en vervolgens opeten.  Nee, deze paaseieren zijn eigenlijk grapjes van enkele jolige software-ontwikkelaars.  Ja, ze bestaan!

Adobe houdt van paaseieren
In Photoshop vind je ook een aantal Easter Eggs.  Zo kan je Merlijn op scherm toveren, of splashvensters met de codenamen van alfa- en betaversies onthullen.  Photoshop 7 bvb had als codenaam Liquid Sky, CS2 was Space Monkey, Red Pill voor CS3 en Stonehenge de codenaam voor de nieuwste CS4.

Probeer in CS2 of CS3 maar eens Ctrl en Alt gelijk in te drukken, en tegelijkertijd navigeer je naar Help > About Photoshop… Voor Mac hou je de toetsen Opt en Cmd gelijktijdig ingedrukt en navigeer je naar het Photoshop-menu en klik op About Photoshop

easteregg_cs1

De rode en blauwe pillen in CS3 zijn een ode aan de film The Matrix.

Easter Eggs zijn overal!
Niet enkel in software zitten Easter Eggs verborgen. Je vindt ze ook, en dat vindt je misschien meer voor de hand, in films, games en dvd’s. Het ‘avontuurlijke’ GTA heeft ook een heel arsenaal aan verborgen Easter Eggs. Hieronder zie je een voorbeeld van een verborgen paasei, én hoe je het moet vinden:

Uiteraard zou je een heel boek vol kunnen schrijven over Easter Eggs. Dus misschien een ideetje voor de paashaas, als hij volgende week weer terug naar Rome vertrekt. Als je niet kan wachten, het web staat intussen al vól met Easter Eggs, en hun herkomst.

Kijk zeker eens op volgende links:
http://en.wikipedia.org/wiki/Easter_egg_(media)
http://www.eeggs.com
http://www.softwaretipsandtricks.com/eastereggs/

Als je zelf nog leuke Easter Eggs kent, laat het zeker weten. Wie weet krijg je dit jaar wel een extra ei van de paashaas, of de paasklokken!

Oh ja, voor zij die een tutorial verwacht hadden over paaseieren in Photoshop: here you go. Of wat dacht je van het gouden ei

1 comment

  1. Stafke

    12/04/2009 at 17:08

    Hey, ik heb ook paaseieren gevonden in mijnen hof. Die heeft de papa daar gelegd denk ik. Maar ik had liever een fles wijn, rose, gehad!

Leave a reply