Tutorial: maak een Pinterest account voor jouw bedrijf

Dat Pinterest dé internetsensatie van 2012 is zal je niet nieuw in de oren klinken. Met meer dan 10 miljoen gebruikers in 9 maanden tijd werd het de snelst groeiende website ooit.

Het principe van Pinterest is eenvoudig: je “pint” afbeeldingen van over het hele wijde web in zogenaamde moodboards. Bvb een foto van een leuk kleedje plaats je in het board ‘Kleedjes die ik wil’.

Sinds enkele dagen kunnen nu ook bedrijven makkelijk aan de slag en favoriete afbeeldingen delen met hun volgers. Dit was in het verleden niet mogelijk. Bedrijven moesten namelijk een pinterest account aanmaken via een persoonlijk account.

Via deze link kan je heel eenvoudig een Pinterest account opzetten voor jouw bedrijf. Had je al een account? Dan kan je jouw persoonlijk account ook even eenvoudig omzetten.

Een nieuw Pinterest account aanmaken voor jouw bedrijf:

  1. Surf naar business.pinterest.com
  2. Als je een bestaande Pinterest account wil omzetten, klik je op Convert your existing account (Omdat je allicht al vertrouwd bent met Pinterest gaan we hier niet verder op in.). Wil je een nieuw account aanmaken, klik dan op New to Pinterest? Join as a business.
  3. Vervolledig alle info: kies bij bedrijfstype een categorie die bij jouw bedrijf past, vul de contactgegevens aan, de naam van je bedrijf, een gebruikersnaam en een profielfoto. Je kan verder ook nog een kleine beschrijving voor je profiel ingeven, net als de website van je bedrijf. Vink de Algemene Voorwaarden aan en klik op ‘Account aanmaken‘.

  1. Op het volgende scherm moet je vijf mede Pinners kiezen die je wil volgen. Je kan kiezen uit verschillende categorieën.
  2. Maar we zijn er nog niet helemaal. Als je een webadres ingevuld hebt, moet je eerst nog je website valideren. Klik dus op Verify website. Volg de instructies: download het HTML verificatie bestand, plaats dit op je webserver en klik op stap 3 om verder te gaan. Intussen heb je ook een e-mail verificatiemailtje gekregen in je mailbox. Volg de instructies om je account te verifiëren.
  3. Et voila: je Pinterest account is aangemaakt. Je kan nu starten met het creeëren van Boards, afbeeldingen pinnen en interessante mensen volgen.

Heb jij een Pinterest account? Volg zeker ook Pixelmountain op Pinterest om jouw pins met ons te delen.

Happy Pinning!

Leave a reply